Nieuws, trends baby's en peuters


 

 

 

 
Maand na maand, groei als visuele inspiratie

Kinderkleding slijt haast nooit. Niet omdat het zo sterk is maar omdat het eerder te klein is dan kapot kan gaan. De groei heef diverse moeders op het idee gebracht om deze vast te leggen op beeld. Te beginnen met de zwangerschap, als tekening of als echte fotocollage. Het vergt wel wat discipline en goede afspraken (zelfde positie en vooral licht) maar dan zie je inderdaad de groei zich ontwikkelen. Waarom stoppen bij de geboorte? Nee, dan begint het pas. Lucien wordt elke maand gefotografeerd op een kussen totdat hij een jaar is en dan gooit hij alles in de war. August en Eleanor zijn broer en zus en worden ook elke maand gefotografeerd. De omgeving en zelfs de kleding is zoveel mogelijk hetzelfde, alleen een broche verraad de leeftijd. De fotograaf gaat door met de maandelijkse foto’s totdat ze twee zijn, dan stappen ze over naar jaarlijkse foto’s. Jammer want dat zou een unieke collectie kunnen zijn. Sherri & John zijn beroemdheden in Amerika, ze zijn fulltime bloggers. Hun dochter Clara wordt zelfs elke week gefotografeerd met wisselende achtergronden, maar altijd met hetzelfde shirt waar haar leeftijd op staat.  Foto via


Kinderen opsporen via een AMBER Alert

amber alert AMBER Alert is het landelijke waarschuwingssysteem. Hiermee kan de politie bij de ontvoering of vermissing van een kind direct heel Nederland waarschuwen met een Amber Alert  – via PC- en TV-schermen, websites, e-mail, SMS, Twitter, instant messaging, TV en radio. Dankzij Amber Alert is de kans op een goede afloop vergroot. Initiatiefnemer van AMBER Alert Nederland is Frank Hoen,Hij heeft het AMBER Alert systeem ontwikkeld en belangeloos aan de Nederlandse politie gegeven. . De politie is verantwoordelijk voor de inhoud van de AMBER Alert-berichten.

Wanneer een AMBER Alert?
Iedere dag raken er in Nederland kinderen kwijt, meestal gaat het weglopers die na kortere tijd vrijwel allemaal levend terugkomen. Hiervoor wordt geen Amber Alert geschreven. Enkele keren zijn er echter vermissingen, waarbij het risico voor het kind veel groter is. Dat is in het geval een kind ontvoerd wordt door een onbekende om seksueel te misbruiken.

Voor deze bijzondere gevallen is het AMBER Alert ontwikkeld. U zult dus alleen een AMBER Alert ontvangen als er sprake is van de volgende omstandigheden:
1.    Het vermiste kind moet jonger zijn dan 18 jaar;
2.    Er moet direct gevaar bestaan voor het leven van het kind of een vrees voor ernstig letsel;
3.    Er voldoende informatie is over het slachtoffer, een mogelijke ontvoerder of een gebruikte auto, zodat met een AMBER Alert de kans vergroot wordt dat het kind gelokaliseerd kan worden;
4.    Het AMBER Alert moet zo snel mogelijk na de ontvoering of vermissing worden gebruikt.

Het laatste succes van Amper Alert betrof de  opsporing van Serena. Toen het kindje niet werd teruggebracht door haar vader bij de moeder werd de volgende morgen Amber Alert ingezet via internet, Twitter en billboards. NS-personeel herkende het kindje en haar vader gisteren van rondgestuurde foto's in de trein naar Rotterdam.

Het succes van Amper Alert heeft ook zijn keerzijde. De neiging bestaat om ze te snel in te zetten. Echter dan verliest het instrument zijn geloofwaardigheid.


Kind + Jugend 2011: De winnaars van de Innovatieprijs

Kind + Jugend 2011: De winnaars van de Innovatieprijs
Het Kind + Jugend Innovation Award wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest prestigieuze en gewaardeerde prijzen. In september 2011 heeft de jury zorgvuldig alle inzendingen beoordeeld en de winnaars bekend gemaakt.

De eerste plaats in de categorie ‘The World of Moving Baby’ gaat uit naar de verbazingwekkende Origami kinderwagen. De jury was onder de indruk van het feit dat dit de eerste wandelwagen is die je kunt samenvouwen met een druk op de knop. De eerste plaats in ‘The World Of Travelling Baby Category’ is gewonnen door de prachtige Kiwy safety-seat. Zij wonnen deze prijs omdat dit stoeltje de impact van energie kan verminderen door middel van een hydraulische demper. Winnaar van de categorie ‘Moving Baby & Travelling Baby Accessories’ is de 5 Point Plus Safety Seat-Anti Escape System. Het is een extra riem die de effectiviteit van de veiligheidsgordels verhoogt.

Zoals verwacht is de winnaar van de ‘World of Baby Toys’ de Big Optics Workshop van HABA geworden. De kleurrijke kubussen, blokken en ballen sporen de kinderen aan hun tastzin te gebruiken. De innovatie prijs in de ‘World of Baby Safety at Home’ werd gewonnend door de nieuwe babytelefoon Tommeetippiee vanwege de multifunctionaliteit dat alle functies van een moderne babyfoon combineert: een microfoon, camera en bewegingsdetectoren. 
In de categorie babykleding is de Wrapper Motion +  als winnaar naar voren gekomen. Niet alleen kan dit dienen als een cape voor in de kinderwagen maar ook opengevouwen als een deken om buiten te spelen. Winnaar van ‘World of Baby Furniture’ zijn de BAFF muziekmeubelen vanwege hun educatieve waarde. Stoelen en krukken die te transformeren zijn in muziekinstrumenten is een fantastisch idee voor ritme training op scholen.Baby en mama, droge versus mooie billen
Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek worden er jaarlijks ongeveer 180.000 baby’s geboren in Nederland. Minimaal een op de zeven behoort tot de categorie ‘blije baby’s’. 

Althans als we dit getal relateren aan het aantal inschrijvers voor de wedstrijd Blijste Baby van Nederland. Een goede 25.500 baby’s hebben zich door hun ouders laten inschrijven voor deze wedstrijd van Pampers. Een extreem hoog resultaat als we zien dat voor een vergelijkbare wedstrijd, maar dan eerder voor de moeders, slechts 2500 dames zich opgaven voor de Sloggi competitie de Mooiste Billen van Nederland. Zelfs als de billen dubbel geteld worden dan staat dit nog steeds in schril contrast met het geschater van de baby's. Kortom aanzienlijk meer blije baby’s dan mooie mama’s billen of is dit iets te kort door de bocht?

Binnenkort worden de 25 finalisten bekend gemaakt, geheel in stijl met talentenjachten als de X-factor, uiteraard een deskundige jury en zelfs met drie wildcards. De prijzen liegen er ook niet om. De site beloofd een babyleven lang gratis Pampers luiers en doekjes ter waarde van 2000 euro (dat weten we dan ook alvast) en een spaarrekening van maar liefst 5.000 euro voor de baby.

En zo eindigen we toch weer op de vraag: maakt geld gelukkig? Een kinderhand is gauw gevuld want voor 7.000 euro (5.000 plus de luiers) krijgt Pampers een kwart ton baby’s aan het lachen.Voorlezen is leuk en verantwoord
In september 2009 werd Entoenentoen gelanceerd, Tien keer per jaar een tijdschrift met alleen voorleesverhalen, liedjes en gedichten. Succes riekt naar meer en eind september 2011 komt een concurrent op de markt: Jip, inderdaad de Jip, broertje van Janneke.

Voorlezen is niet alleen maar leuk. Het blijkt dat kinderen die van jongs af aan worden voorgelezen: taalvaardiger zijn, teksten beter begrijpen, gemotiveerd zijn om te leren lezen, en meer succes hebben op school dan kinderen die niet of weinig zijn voorgelezen. Maar het valt niet mee om uit het overweldigende aanbod kinderboeken de allerbeste voorleesboeken te kiezen. Dit is precies het redactionele speerpunt van het voorleesmagazine Jip, dat zes keer per jaar zal verschijnen.

In elk nummer zijn er geïllustreerde voorleesverhalen, kijkplaten en gedichten. De afgeronde verhalen worden door hoofdredacteur Bas Maliepaard geselecteerd uit de klassieke en nieuwe voorleesboeken. Naast de voorleesverhalen bevat Jip ook bijzondere interviews met schrijvers over hun werk en met en met bekende mama's als Yvon Jaspers over hun voorleeservaringen. In elk nummer gunt een illustrator de lezer een kijkje in zijn schetsboeken

Op het moment van publiceren was er nog geen website beschikbaar, wel kunt u hun volgen op Twitter: @JipMagazine.Guerrilla knitters
Je eigen kleding breien? Je komt het zelfs tegen op straat. Sluit je aan als guerrilla knitter en maak de omgeving vrolijker: brei een fiets, een verkeersbord of fleur de regenpijp op met een vrolijk gekleurd, wollen jasje. Breien is hip en past in de trend van authenticiteit. Dat is op veel gebieden terug te zien. Verafschuwde je vroeger de door oma gebreide witte kabeltrui, kijk nu maar eens op de catwalk. Daar lopen modellen in de meest extravagante wolcreaties.

Guerrilla knitters willen de wereld wat mooier en zachter maken dan die is. Zij zijn erg bedreven in urban knitting: het opvrolijken van alles wat je op straat tegen komt: bankjes, lantaarnpalen, bomen, telefooncellen, hekken en zelfs plaatsnaamborden krijgen een gebreide restyling. Er bestaat een aantal guerrilla knit groepen, zoals Knitta en Knit the City.


 

Geef een levende ooievaar cadeau
De ooievaar, voorjaarsbode en brenger van geluk. Vijftig jaar geleden was de ooievaar in Nederland bijna verdwenen en kwam hij op de lijst van bedreigde Nederlandse broedvogels. Maar door de ooievaar te kweken, uit te zetten en bij te voeren nam de stand toe. Nu broeden er een dergelijk 750 paar in Nederland. De comeback van de ooievaar is dan ook een van de grootste successen van de Vogelbescherming Nederland. 
In de vorm van adoptie kunt u een echte ooievaar cadeau doen. U ontvangt een adoptiecertificaat, een foto en kan de eigen vogel via een webcam volgen (wel even wachten voor de lente). Klik hier voor een origineel kraamcadeau en om samen met Vogelbescherming Nederland, de ooievaar een goede toekomst te geven.Bakfiets veiliger dan fietsstoeltje
ADAC, de Duitse wegenwacht, heeft onderzocht dat het veiliger is om je kind in een bakfiets of fietskar te vervoeren dan in een fietsstoeltje. 

In een bakfiets en fietskar zitten kinderen dicht bij de grond, waardoor ze geen diepe val kunnen maken. In een fietskar zitten de kinderen in een wagentje achter de fiets en in een bakfiets vooraan. Voor de veiligheid zijn beide vervoermiddelen gelijk.

Een fietsstoeltje is de minst veilige manier vervoer. Dat komt niet alleen door de hoogte, maar ook door de stabiliteit. Bij een ongeluk blijft de bakfiets vaker overeind. Bovendien zitten de kinderen nog in een soort van veiligheidskooi.

Stoeltjes zijn dus het minst veilig. Echter stoeltjes achterop een fiets zijn weer veiliger zijn dan de 'voorzitjes'.Trend Baby Joggen
Juist na de bevalling is het nodig om uw lichaam weer in conditie te krijgen. Veel vrouwen beginnen hier te laat mee, vooral omdat de baby nog veel aandacht vergt en dus een bezoek aan de sportschool moeilijk is. Daarom is deze trend uit Amerika overgewaaid, gewoon joggen met je baby.

De baby of peuter zit veilig in de buggy en geniet van de buitenlucht en het zwetende gezicht van de ouders. Inderdaad ouders, want ook de pappa is gecharmeerd van een extra belasting tijdens het joggen en voor de baby maakt het niet uit. De kinderwagen is in principe hetzelfde als normaal, behalve dat het drie wielen heeft. Hiermee is het veel gemakkelijker om op hoge snelheden te sturen. Daarnaast is het gewicht belangrijk, hoe hoger het gewicht hoe langer het rondje baby joggen duurt, aan de andere kant hoe meer calorieën u verliest. Er zijn al speciale kinderwagens op de markt, bijvoorbeeld de Performance Jogger. Hoewel we graag zouden willen levert 1VanAlles deze kinderwagens niet, schoenmaker blijf bij leest of te wel exclusieve baby en peuter kleding. Hoewel we gezocht hebben naar Nederlandse jogging buggy's hebben we ze nog niet kunnen vinden, ongetwijfeld een kwestie van tijd. Mocht u iets weten wat wij niet weten dan stuur een email naar info@1vanalles.nl

 

x